BimoStall_logo

En certifiering som möter framtidens krav

Hej på er!

Igår hade vi äntligen vår första utbildning och certifiering för stalltvätt.  Det blev en  bra blanding av personer från olika delar av landet med samma driv för stallmiljö som oss. Det var både stallägare, stallarbetare, ridskolechefer,privatstall och entreprenörer som arbetar med stallstädning idag eller kommer att börja med i framtiden.

Dagen började med en rolig uppgift där man skulle lösa en kluring i lag. Jag kommer inte att avslöja något om den här, tänk om någon framtida deltagre ser det, då blir det fusk ;) Men det blev en bra tankeställare och syftet med den passade perfekt som inledning på utbildningen, stämningen lättades samtidigt snabbt upp.

På förmiddagen gick vi igenom damm i stallmiljö,smitta och parasiter. Sedan efter lunch så blev det lite praktiskt och efter det avslutning och disskusioner igen.
 

Det är väldigt kul när man träffar så många olika människor med så mycket ideér och tankar. Förutom all lärdom vi fick med oss så fick vi även knyta många nya bra kontakter.

Nu ser vi fram emot nästa utbildning. Då det var många som inte kunde komma den 31:e så kommer vi boka in den andra rätt snart. 

Så om du  vet någon eller vill gå själv så får du gärna boka in dig på nästa utbildning. Eller vill du  boka in oss på föreläsning om stallmiljö,smittor, åtgärder och hur man arbetar med rätt metoder för ta bort och motverka dessa  problem så går det också bra! 

Detta är något alla borde få lära sig mer om och det är dags att vi börjar ta rengöringen och metoder på allvar och till nästa nivå.

En utbildningsdag ser ungefär ut såhär:

Frukost och kaffe
-Övning som inledning.
-Damm i stallmiljö, påverkan på hästar och människor, de olika metoderna för att motverka, lagar m.m
-Smittor, påverkan på hästarna, sanering och desinfiction,  metoder, lagar m.m
Bensträckare
Parasiter och mask, påverkan på häst, spridning, rengöring,frågor, lagar m.m

Lunch 

-Praktiskt arbete för att lära sig om de olika metoderna och teknik för bästa resultat.
Kaffe och bulle
-Disskusioner och idéverkstad.
-Avslutning och certifiering, utdelning av diplom.

Alla deltagare får med sig en egen pärm med
material som kan användas hemma och vara nära till hands i stallet.

En certifieringsutbildning för entreprenörer och
andra anslutna till stall eller ridskolor som vill lära
sig det senaste om modern rengöring i stall.


Ungifär såhär ser en utbildningsdag ut. Den kan kommas att ändras i framtiden och vi väntar på feedback ifrån våra första deltagare.

Tack för denna gång! //Amanda
 

Kommentera gärna: