BimoStall_logo

Hippofix

Effektiv vattenrening för att ge hästarna bättre vatten och mer prestation och effektivt desinfektionsmedel som inte lämnar några kemikalierester. Från Hippofix erbjuder vi produkter för desinfektion, vattenrening och sårtvätt och vi hjälper er med installation och utbildning för att få bästa användning av produkterna.

Vattenrening

Är vattnet rent?
Även om man har en riktigt bra vattenkälla så bildas det snabbt bakterier och biofilm i vattenkoppar och vattenkar och syret minskar vid värme.

Vad gör Hippofix?
Hippofix dricksvattenrening tillför syre och minskar tillväxt av bakterier och biofilm i vattenledningar, koppar, hinkar, vattenkar och tankar.

Bättre prestation?
Hästarna dricker mer vatten. Perfekt för preseterande hästar och för att minska riskerna för kolik. Vid en studie på Wången drack hästarna 35% mer vatten med Hippofix.
Det blir lättare att rengöra koppar & vattenkar.
Vattnet håller en högre kvalité.

Effekt

  • Hästarna dricker ett renare vatten
  • Hästarna dricker mer vatten
  • Lättare att rengöra hinkar, vattenkar och vattentankar

Hur fungerar det jämfört med andra metoder?
Jämfört med punktrening som UV och filterlösningar så jobbar Hippofix i vattnet där hästarna dricker. Jämfört med människor så dricker hästarna inte i diskade glas utan där det fort blir tillväxt av bakterier p.g.a foderrester, värme m.m. Värme gör också att det blir mindre syre i vattnet.

Syns det?
Hippofix Dricksvattenrening håller undan tillväxt av bakterier och biofilm. Den syresätter även vattnet. Det räcker med att prova en 1 literflaska i ett sitt vattenkar så ser man visuellt att vattnet håller sig renare.

DEsinfektion

För att jobba effektivt med smittskydd behöver man rengöra ytor med ångtvätt och sedan desinficera för att döda bakterier, virus och svamp.

För att säkerställa ångdesinfektion så har man sedan flera år kombinerat ånga och väteperoxid och får då en extremt effektiv metod för desinfektion.

Hippofix har effektiva och miljöoptimerade produkter för att du ska kunna jobba med ditt smittskydd i både förebyggande syfte och när smitta finns på plats.

Allmänt om Hippofix

Produkterna som vi använder för att desinficera vatten, ytor, sår och hovar m.m. baseras på en unik stabiliserad väteperoxid. (Vad är det?) Man har med hjälp av en gel bestående av livmedelsgodkända beståndsdelar lyckats stabilisera väteperoxid och därför också lyckats få nya effekter. Väteperoxid finns även i stabiliserad form med hjälp av silver men blir då ingen produkt för framtiden då silver redan nu är förbjuden på vissa marknader.

Vår stabiliserade väteperoxid jobbar effektivt med lägre procentsats väteperoxid än om du bara har väteperoxid och den jobbar under längre tid. Därför kan man t.ex använda den i vatten då den kan jobba där i upp till 120 timmar. "Vanlig" väteperoxid jobbar jättesnabbt och är sedan förbrukad.

Vad är väteperoxid?
Det består av en vattenmolekyl med en extra syreatom. Syreatomens bindning är inte stark vilket gör att den släpper lätt.
När väteperoxiden reagerar dödar den alla mikroorganismer i vattnet. Kvar av väteperoxiden när den reagerat fullständigt är vatten och syre.

Hippofix PRO Ytdes

Pris:
238,40 kr
Antal:

Sårtvätt

Pris:
103,20 kr
Antal:

Hippofix Ytdes Injektor

Pris:
558,40 kr
Antal:

Hippofix Vattenrening 1L

Pris:
238,40 kr
Antal: