BimoStall_logo

Vattenrening för 1kr/dag

Effektiv vattenrening för att ge hästarna bättre vatten och mer prestation och effektivt desinfektionsmedel som inte lämnar några kemikalierester. Vi erbjuder vattenrening på flaska eller som fast installation och hjälper er med utbildning för att få bästa användning av produkterna.

Fast installation vattenrening

Testa ditt vatten
Vi börjar med att testa ditt vatten för att se hur det mår. Vi skickar in ett prov till Eurofins labb och anpassar vattenreningen efter ditt behov. Det kan vara höga värden av järn eller mangan, mycket organiskt material och bakterier. Ibland behöver extra filter monteras.

Hur fungerar det?
Vi monterar en fast installation till stallet med hjälp av pumpteknik till inkommande vattenledning. Du byter bara 20L dunk när det är dags, i övrigt sköter systemet sig själv.

Riktigt rena rör
Vid en fast installation rengör vi också vid behov befintliga vattenledningar från den biofilm som bildats. I äldre rör är vattnet som kommer ur rören under rengöringsprocessen helt svart.

Pris
500kr/mån för test av vattnet, installation av teknikpaketet och rengöring av systemet. Ingen investering krävs, allt ingår i månadskostnaden.

Rörlig kostnad 
Den rörliga kostnaden beror på mängden vatten du använder. Kostnaden är mindre än 2 öre per liter.

Vid en snittmängd på 50L/häst/dag så kan du använda dig av den här räknemodellen:

Antal hästar Pris/mån förbrukning
5 145kr
10 290kr
15 435kr
20 580kr
30 870kr
50 1450kr
100 2900kr

Renare vatteN - Bättre prestation från hästarna

Även om man har en riktigt bra vattenkälla så bildas det snabbt bakterier och biofilm i vattenkoppar och vattenkar!

Hippofix dricksvattenrening doseras i vattnet där den jobbar för att minskar tillväxt av bakterier och biofilm samt tillför syre. 

Effekterna är att Hästarna dricker mer vatten, dricker ett renare vatten och hinkar och vattenkar blir lättare att rengöra.

Studie på Wången
En studie på Wången visar att hästarna drack 35% mer vatten under den period som Hippofix doserades in i vattenledningen. Perfekt för bl.a. presterande hästar och för att minska risken för kolik m.m. Ladda ner studien

Helt ofarligt
Produkten är baserad på en unikt stabiliserad väteperoxid som har tillverkats mot andra branscher i över 25 år.

Den är livsmedelgodkänd och används i annat varumärke bl.a. till tandläkarstolar för ett bakteriefritt vatten.
Hippofix kan doseras direkt i vattenkaren med en 1 liters doseringsflaska eller med pumpteknik in i vattenledningen till stallet.

Vid en installation rengör vi vid behov befintliga vattenrör från den biofilm som bildats. I äldre rör är vattnet som kommer ur rören under rengöring helt svart.

Referens från travet
Admir Zukanovic som är huvudtränare på ett av Sveriges snabbast växande travstallar Stall Denco har inte lämnat något åt slumpen. Han har sett till att hästarna har det bästa fodret och vattnet då det gäller att jobba med det man kan påverka när det gäller träning av högt presterande hästar. Speciellt då konkurrensen är extrem hård i Trav-Sverige.

Se nedan en intervju med "Adde" där han berättar hur han ser på hur viktigt vatten är till hästarna och vad han ser för resultat med Hippofix Vattenrening.

Vill du veta mer?

Hippofix Dricksvattenrening - 1 L

Hippofix Vattenrening 1L

Pris:
238,40 kr
Art.nr:
P1667152
Antal:
Hur använder jag den?
Doseras direkt i hink, vattenkar eller vattentank. Hindrar tillväxt av bakterier och biofilm samt tillför syre.

Effekt
Hästarna dricker mer vatten
Bättre vattenkvalité
Lättare att rengöra

Dosering
Dosera ca 10ml per 10 liter vatten. Doseringstabell finns på flaskan.

Till kassan

Film om Vattenrening

REferenser